Om Ebeltoft Havnefront

Nyt eksklusivt boligkompleks i flotte omgivelser, til Ebeltoft Vig

Med placeringen i første række og med udsigt til Ebeltoft vig, Ahl Hage og Mols Bjerge, får de nye boliger ved på Ebeltoft Havnefront den bedst tænkelige placering.

Boligerne indrettes i fem huse med varierede facadeforløb og højder. Det muliggør en unik kontakt til omgivelserne og et mangfoldigt og levende miljø. Friarealerne mellem husene indrettes med opholdsmuligheder og belagte flader, der gradvist fletter sig sammen med kystens naturlige landskab og vegetation – her mødes by, hav-kultur og natur.

De forskudte placeringer og planløsninger understreger også karakteren af varierede og individuelle boliger. Her er god plads til udeophold med lys og udsigt i fokus, og er der er indarbejdet tagterrasser med adgang for beboerne fra hver trappe eller elevator. Tagterrasserne indrettes og møbleres så der er ekstra plads til at nyde de gode sommerdage, de lune aftener eller alle de fantastiske udsigter stedet byder på.

Boligerne indrettes overvejende som 2, 3 og 4 værelseslejligheder. Variationen i boligernes størrelser og indretning imødekommer beboere med forskellige behov og ønsker, ikke mindst for beboersegmentet 50+. Der er lagt vægt på at skabe gode solfyldte og lyse boliger, hvor alle har udsigt til vand, by og natur.

Boligernes rum er desuden tilpasset og placeret, så der dels er god indbyrdes kontakt imellem dem, og så de gennem livet og over tid kan tjene forskellige formål; hjemmekontor, spiserum, soverum, bibliotek, hobbyrum, gæsteværelse m.v.

Klassisk havnemiljø møder moderne nordisk arkitektur

Bygninger og overflader i hvidt og sort karakteriserer omgivelserne på Ebeltoft Havnefront, hvor Fregatten, Glasmuseet, og en stor del af byen – ikke mindst mange bygninger, der gennem tiden er tegnet af Friis & Moltke i Ebeltoft, bærer samme kendetegn.

De hvide overflader i malet eller vandskuret murværk, de robuste betonoverflader, metalplader og sort træværk – sanseindtryk som leder tankerne hen på havnemiljøets kalkede huse, tjærede hyttefade, planker og tovværk.

Farve- og materialepaletten fortsætter ind i husene og møder egetræ, messing og rustfrit stål samt farver og materialer, der hører til på havnen, blandt bådene og i den omgivende natur.

Funktionelle fællesarealer

Der anlægges P-pladser tæt på de enkelte huse samt et antal supplerende pladser samlet i tilknytning til bebyggelsen, så der både er ekstra pladser og gældende krav opfyldes. Desuden forberedes P-pladserne for opladefaciliteter.

Der etableres cykelparkering, dels nær indgangene og i parterreetagerne. Kommunen og Ebeltoft by arbejder netop nu på at udføre en såkaldt landskabeligt indarbejdet klimasikring ved mødet mellem bugten og byen, så også de havnære dele af byen bliver godt beskyttet mod vandstandsstigninger og stormflod.

Det vil give forbedrede bygge- og anvendelsesmuligheder samt tryghed for de kommende beboere, ejendomme og værdier i området – ikke mindst for Ebeltoft Havnefront.

Klar til indflytning slut 2024 eller start 2025

Ebeltoft Havnefront bliver netop nu udviklet og der skitseres fortsat, så der skabes en smuk helhed med stedet og de mange ønsker, der naturligt opstår, når den individuelle bolig skal indrettes.

Derfor kan boligernes inventar og udstyr naturligvis tilvælges, så overflader, køkken, sanitet m.v. opfylder særlige ønsker.